Menu


 Przystawki

Carpaccio z polędwicy wołowej, chrupiąca rukola, ser bursztyn 32 

Schab duszony w cydrze, sos tuńczykowy, kapary, anchois, chrupiąca rukola 25 

Śledź w śmietanie, jabłko grójeckie, pieczony ziemniak  19

Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, tarte jajo, kwaśna śmietana 29

Naleśnik z borowikami, warzywa, sos koperkowy 17 

 

Zupy 

Starogdańska zupa rybna 23

Rosół domowy 14

Zupa z młodego szczawiu, jajko, ziemniaki tłuczone 16

 

Sałatki 

Sałata z blanszowanych warzyw, zioła, sos balsamiczny, grzanka z koziego sera 28 

Sałata z owocami, awokado, prażony sezam, sos malinowy 27

Sałata z wędzonym półgęskiem, owoce, sos malinowy 29

 

Dania Główne 

Filet z sandacza duszony w borowikach, blanszowany brokuł, kasza pęczak 51

Fish & chips (dorsz), frytki, surówka sezonowa 34

Pieczony halibut, kasza pęczak, kiszona kapusta, sos buree blanc  49

Kaczka pieczona w jabłkach, modra kapusta, pieczone ziemniaki 48

                               Stek z antrykotu brazylijskiego, blanszowane warzywa, miód chili 78                           

                    Zrazy radziwiłłowskie, pieczona kasza gryczana, zasmażane buraczki 49                    

Pierogi z mleczną cielęciną (7 szt) 23

Pieczone gołąbki z cielęciną, puree ziemniaczane, mus z pomidorów 33

                 Sznycel cielęcy, sos kaparowy, puree ziemniaczane, mizeria 47

 

Wszystkie ceny są w PLN/ All prices are in PLN