Walentynki 2018


Zapraszamy na wyjątkową kolację degustacyjną z okazji święta zakochanych!
 Specjalnie skomponowane menu jak i użyte afrodyzjaki pozwolą rozgrzać Wasze zmysły.
Romantyczny nastrój oraz dobrane danie główne zagwarantują prawdziwe przeżycia kulinarne.
Enjoy a very special dinner, a  feast for lovers!
  Specially composed menu and the use of aphrodisiacs will warm your senses.
Romantic atmosphere  and carefully selected main course guarantee a true dining experience.

14.02.2018

Przystawka zimna: / Appetizer:
Pasztet z wędzonego pstrąga / klarowane masło / szczypiorek / chrzan
Smoked trout pate / clarified butter / chive / hoseradish
 
Przystawka ciepła: / Hot appetizer
Kiełbasa biała własna / krewetki / skwarki / groszek / dżem bekonowy
White sausage / shrimps / greaves / peas / bacon jam
 
Zupa: / Soup:
Krem z białych warzyw / kruche ciastko / chili / oliwa z lubczyku/ marchewka
Cream of white vegetables / shortbread cake / olive oil / carrot

 

Danie główne dla niej: / The main dish for her:
Makrela / boczek / karmelizowana marchewka / puree ziemniaczano – pieprzowe
Mackerel / bacon / caramelized carrots / potato pepper

 

Danie główne dla niego: / The main dish for him:
Antrykot / ziemniak truflowy / zapiekanka z grillowanych warzyw / masło krewetkowe / sos ostrygowy
Entrecote / truffle potato / gratin of grilled vegetables / shrimp butter / oyster sauce
 
Deser: / Dessert:
Torcik malinowy / biała czekolada / karmelizowane orzechy
Raspberry cake / white chocolate / caramelised nuts
 
Cena  119  zł / osoba  Price 119 zł / person
Rezerwacja: 58 329 87 25 lub restauracja@calanaprzod.com.pl